Markiz lagar en mustig fiskgryta med marockanska influenser. Lär dig hur man får till den perfekt tillagade fisken, hur man balanserar smakerna salt/syra/sötma, och slutligen det bästa tricket för att få tomatpurén att komma till sin rätt!

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

Ingredienser

Olivolja, smakrik

8 vitlöksklyftor, skivade
2 msk tomatpuré
2 tomater, stora, tärnade
1 röd paprika, urkärnad och skivad
1 burk kikärter à 400 g, sköljda
1.5 dl vatten
1 dl koriander, färsk
560 g torskfile, i portionsbitar

Marinad

2 tsk ras-el-hanout
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk kummin
0.5 citron, juicen
0.5 citron, i tunna skivor

Gör så här

Hetta upp olja i en kastrull eller djup stekpanna.

Tillsätt vitlök och färs utan att det tar färg men tills du känner att den börjar dofta. Tillsätt tomatpuré, tärnad tomat och paprika. Färs i 3-4 minuter på medelvärme, rör om.

Rör i kikärter, vatten, koriander och skivad vitlök. Tillsätt sedan 2 tsk Ras El Hanout. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter. Sätt på locket och sänk värmen, låt sjuda i cirka 20 minuter. (Håll koll och tillsätt lite vatten om det behövs.

Blanda undertiden ihop ras el hanout med kummin och paprikapulver. Marinera fisken med  salt, peppar och kryddblandningen på båda sidor av sluta med olivolja.

Lägger ner fisken i den saftiga kikärt- och tomatblandningen. Häll lite av såsen ovanpå fisken. Press i citronsaft och toppa med citronskivor. Låt koka ytterligare 10 till 15 minuter på medel hög värme tills fisken är helt kokt. Garnera med mer färsk koriander.

Serier på Godare

Svartvinbärsmoussetårta

Cecilia Larsson bakar en riktigt läcker moussetårta på svartvinbär, fylld med en silkeslen vaniljpannacotta som vilar ovanpå en knaprig smulbotten. Hon toppar allting med vackert spritsad vit chokladgrädde, och lär dig bästa tipsen för att dekorera en tårta riktigt snyggt!

Lammlägg med couscous

Vi får följa med Markiz in i kryddornas värld och lär oss att laga lammlägg som smälter i munnen. Till detta får vi lära oss ett annat sätt att tillaga couscous på, genom ångkokning – för det perfekta fluffet!

Krispig kyckling teriyaki

Imponera vänner och familj med denna gudomligt goda rätt! Lär dig fritera kyckling och laga en teriyakisås som du sent kommer att glömma.

Kimchiris

Filip Poon bjuder på riktig comfort food, med hjälp det koreanska kökets stapelvara nummer ett, nämligen kimchi.

Pappardelle pasta

Följ med Filip när han lagar läckerheter med skogens guld. Här trollar han fram en magisk, smakrik och krämig pastarätt som passar alla smaklökar! I avsnittet avslöjas dessutom hemligheten bakom hur man rensar svamp på bästa sätt.

A Middle East Feast

Prisbelönta Shane Delia tar dig med på en smakrik resa för att återskapa Mellanösterns mattraditioner och fördjupa sig i historierna bakom recepten. Visas på Godare i December.

Adam and Poh’s Malaysia

Två av Australiens älsklingskockar, Poh Ling Yeow och Adam Liaw, slår sig samman för att utforska sitt malaysiska ursprung. Kommer snart på Godare.

Pannacotta med olika toppings

Ta din panna cotta till en helt ny nivå där Ayla bjuder på tre olika toppings som garanterat kommer att passa alla smaklökar.

India Unplated

India Unplated hyllar den stora kulinariska variation som den indiska subkontinenten har att erbjuda! Visas på Godare i December.

Auberginelasagne

I detta avsnitt lagar Markiz lasagne på ett helt nytt sätt! Pastaplattor varvas med en otroligt smakrik sås gjord på aubergine, chili, ost och kryddor. Pricken över i är toppingen med rostad mandel och salvia som strös över lasagnen innan den åker in i ugnen.

Tacofredag med Ayla

Lyxa till din tacofredag med loaded nachos med härliga toppings, goda tillbehör och en oemotståndlig majskolv med chipotle och riven comtéost.

Mustig fiskgryta

Markiz lagar en mustig fiskgryta med marockanska influenser. Lär dig hur man får till den perfekt tillagade fisken, hur man balanserar smakerna salt/syra/sötma, och slutligen det bästa tricket för att få tomatpurén att komma till sin rätt!

A New Zealand Food Story

Den prisbelönta kocken Ben Bayly sade upp sig från jobbet som kock vid två av Nya Zeelands bästa restauranger och startade en ny restaurang som baserar sig på den nyzeeländska matens historia.

Tre härliga tortillawraps

Häng med Filip Poon i köket och var med om att laga de trendiga tortillawrapsen. Här bjuds det på tre helt olika wraps med inspiration från Italien, Grekland och Japan.

Hembakat med Cecilia

Följ med hem till Cecilia Larsson där hon bakar vackra tårtor och andra läckra desserter! Visas på Godare i November.

Lyxig lunchmacka

Ayla tar oss till Italien och bakar ett otroligt gott focacciabröd som serveras som en macka med frasig kyckling, hemmagjord pesto, inlagd silverlök och härliga grönsaker. Perfekt när du vill lyxa till lunchen.

Matglädje med Ayla säsong 2

Ayla Canpunar är tillbaka med en ny säsong! Den här gången lagar hon sina bästa rätter till frukost, lunch, fika, middag och dessert.

Ny säsong med Markiz

Markiz Tainton är tillbaka med en ny säsong! Följ med henne in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.

Ny säsong med Filip Poon!

Joe Fattorini – Vinälskaren

Joe Fattorini är känd i hela världen som ”Obi Wine Kenobi” och som programledare i succéprogrammet ”The Wine Show”. I denna serien guidar han oss i vinets spännande värld och svarar på de absolut vanligaste frågorna han får som vinexpert.

Tareq Taylor säsong 5

Äntligen är Tareq Taylor ute på en ny kulinarisk resa genom Skandinavien. På vägen möter han människor och matupplevelser i världsklass. Kommer på Godare under hösten!

Secret Delicious

Matskribenten Aun Koh upptäcker asiatiska rätter som inte finns på menyn, gömda matpärlor och eftertraktade ställen som är under radarn. I varje avsnitt besöker Aun en ny stad i Asien i hopp om att upptäcka en hemlig meny, hemlig rätt eller hemlig bar.

Aylas frukostfavoriter

Häng med Ayla i köket där hon lagar sina frukost favoriter, en härlig variation med krämig äggröra, baked french toast och en supergod smoothiebowl som toppas med en hemmagjord granola.

Michelin Nordic Star Revelation

Michelin Nordic Star Revelation

Titta på Matkanalens event som sänds från Stavanger Konserthus! Programledare är Line Verndal.

Klicka här för att se showet

Uppdrag Mat med Mauri

Uppdrag Mat med Mauri

Mauri Hermundsson är tillbaka med en ny säsong på Godare! Följ med honom på en resa genom världen av mat, från alla perspektiv, i alla miljöer!

Ainsley’s Food We Love

Ainsley Harriott är tillbaka i köket där han tillagar några av sina mest smakrika recept, samtidigt som han pratar med sina speciellt inbjudna gäster, om deras minnen av sina favoriträtter. Visas på Godare i oktober!

Vanishing Foods

Aun Koh, en av Singapores största matbloggare, letar upp ägarna av olika bortglömda recept. Han avslöjar historier bakom vår föränderliga matkultur, och lär oss hur man tillagar dessa rätter. Genom att vara kreativ, visar Aun respekt för dessa traditioner genom att ge rätterna en modern twist.

Lyx Vs. Budget

YouTube stjärnorna ”the VagaBrothers” lever för att upptäcka världen, men det finns många sätt att resa på. Följ med när Marko och Alex konkurrerar om de bästa upplevelserna med två helt olika budgetar. Kommer på Godare under hösten!

Sourced With Guy Turland

Häng med när Guy Turland reser jorden runt på jakt efter nästa kulinariska äventyr. Han lagar mat på det vackraste platserna, och använder det bästa råvarorna världen har att erbjuda. Kommer på Godare under hösten!

Peter Kurivita’s Coastal Kitchen

Peter Kuruvita och hans familj har sagt hejdå till citylivet i Sydney och flyttat till ”The Sunshine Coast” i Australien. Där kommer han lära sig hemligheten om lokal mat, och skapar rätter inspirerade av lokala ingredienser och traditioner.

Outback Gourmet

Vi får än en gång följa med Justine Schofield på resa. Denna gången utforskar hon natur och mattraditioner i norra Australien. I första avsnittet reser hon från Darwin till Kakadu där hon bland annat lagar lunch vid det vackra avsvalkningspoolerna i Maguk.

Il Podino

I Il Podinos italienska matresa får vi följa med när kocken Anders Strand och matjournalisten Jonas Malmborg äter och lagar sig igenom Italiens 20 regioner i jakten på det ursprungliga och autentiska köket. Nya avsnitt kommer snart på Godare!

Tapas/Meze

Ayla lagar sina favoritröror som passar utmärkt till både tapas och meze. Ezme, hummus, tzatziki och den godaste vattenmelonsalladen står på menyn!

Grön mat utomhus

Therese Elgquist tar dig med till havet i vackra Ugglarp där hon lagar potatiswrap med alpspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås.

Italiensk köttbullemacka

Gustav Johansson gör en god och vegansk variant av italiensk köttbullemacka. 

Surdegsmacka med goda toppings

Therese Elgquist visar dig hur man gör en surdegsmacka med scrambled tofu, snabbsyrad gurka, och en otrolig rödbetshummus!

Jordgubbspaj med vegansk vaniljglass

Therese Elgquist visar dig hur man gör sommarens godaste paj och hemgjord vaniljglass gjord på havre. Ett glassrecept som kommer göras och ätas hemma sommaren lång!

Gustavs veganska carnitas

Matälskaren Gustav Johansson visar dig hur man gör veganska carnitas tillsammans med mangosalsa och pico de gallo. Recept hittar ni här!

Ny säsong av Emilie Nereng

Ny säsong av Emilie Nereng

I denna säsongen av Emilie Nereng bjuder hon på flera härliga recept!

Matglädje med Ayla

Ayla Canpunar tar oss med in i köket där hon lagar härliga och fräscha rätter inspirerade av sina turkiska rötter. Kommer på Godare i juli!

Krämig risotto på havre

Therese Elgquist har fått låna några vänners kök nere i idylliska Skrea på västkusten – nära odlingar och hav – och idag lagas det riktigt god bjudmat; en krämig risotto på svensk havre med tryffel, bakade tomater och citronslungad fänkål.

Texas Chili

Vegankocken Gustav Johansson gör en texas chiligryta tillsammans med pebre och guacamole.

Simply Raymond Blanc

I serien Simply Raymond Blanc visar den berömde Michelin kocken Raymond Blanc hur man med små knep kan med enkla råvaror förvandla rätter som gästerna sent kommer glömma. Visas på Godare i augusti!

Turkisk couscoussallad

Häng med Ayla i köket där hon lagar Kisir som är en magiskt god turkisk couscoussallad. Till detta serveras även yoghurtmarinerade kycklingspett och morotstzatziki.

Grönsakstapas

Thess åker till Ugglarps Grönt för att köpa nyskördade grönsaker, som sedan blir till vackra och läckra grönsakstapas. Bakade knipplökar med ramslöksmajonnäs och rostade hasselnötter, samt en len bönkräm med örtigt tomatfräs och kapris står på menyn.

Växtbaserat med Thess

Häng med in i Thess växtbaserade värld och smaka spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Detta är god mat för alla! Premiär på Godare i juni.

Godares Magasin

Nu finns ett rykande färskt nummer ute av Godares nya magasin i butik! Fullt av inspiration för alla foodies därute.

Pizza bianca

I detta avsnittet gör Mattias Larsson en härlig pizza bianca med sparris, päron, valnötter, ädelost och päronost.

Ostfylld råraka

I detta avsnittet gör Mattias Larsson en ostfylld råraka tillsammans med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche. Recept hittar du här!

 

Stekta nudlar à la Filip Poon

Filip Poon gör sin version på stekta nudlar och visar hur man får den autentiska smaken. Recept hittar ni här!

Skaldjursbuffé med Per

I detta avsnitt visar Per Ehrlund hur han grillar en festmåltid med olika skaldjur och härliga tillbehör! Recept hittar du här.

Helstekt oxfilé med cheddarostgratinerad potatis- och fänkålsgratäng

I första avsnitt av Garanterat Gott visar Mattias Larsson hur man steker den perfekta helstekta oxfiléen tillsammans med en härlig cheddarostgratinerad potatisgratäng med fänkål- och rädissallad.

Gryta på grillad kyckling med majstortilla

I det här avsnittet gör Per Ehrlund en härlig gryta med grillad kyckling, grönsaker och grädde som han serverar med hemgjorda majstortillas. Receptet hittar du här!

Grill symfoni med Per

Per Ehrlund visar hur han grillar sina revbensspjäll och pulled pork. Till detta gör han många härliga tillbehör såsom grillad majs och krämig coleslaw. Recept hittar du här!

Vegansk grillkorv med chili topping

I andra avsnittet av Veganskt på Grillen gör Gustav Johansson vegansk grillkorv där korven toppas med en kryddig chiligryta och en massa annat gott.

Garanterat Gott säsong 2

Kocken Mattias Larsson är tillbaka med en ny säsong av Garanterat Gott! Vi får fortsätta inspireras av Mattias härliga recept som han lagar i sitt kök på idylliska Rådmansö.

Kebab

Filip Poon visar hur enkelt du gör världens bästa kebab hemma. Hemligheten: En jättegod kebabsås som passar perfekt till det kryddiga lammet.

 

 

 

Smash-burgare

I första avsnitt av Veganskt på Grillen gör Gustav Johansson en klassisk amerikanare i vegansk tappning med veganskt bacon, klassisk burgardressing, smashade biffar och coleslaw som tillbehör.

 

Grillad entrecôte med hasselbackspotatis

Per Ehrlund och gästkocken Alexandra Zazzi visar hur man grillar entrecôte med grillad tomat, hasselbackspotatis och pico de gallo! Recept hittar du här.

Fish tacos med Poon

I detta avsnittet av Filip Poon gör han härliga fish tacos tillsammans med kålsallad, picklad rödlök och chilimajonnäs. Recept hittar ni här!

Pizza margherita och dessertpizza på grillen

I det här avsnittet gör Per Ehrlund och bakdrottning Andréa Brändström en pizza margherita och dessertpizza med passionfrukt, hallon och vit choklad! Recept hittar ni här!

Cook Like An Italian säsong 2

Kokboksförfattaren och hobby matlagaren Silvia Colloca är tillbaka med en ny säsong på Godare. Vi kommer fortsatt få inspireras av Silvias matlagning inom det italienska köket som hon gärna vill skicka vidare till framtida generationer.

Kycklingbollar och kycklingpizza

I detta härliga avsnittet lagar Markiz kycklingbollar i kokossås och kycklingfärspizza med pesto. Recept hittar ni här!

Three Blue Ducks

Three Blue Ducks är en helt ny australiensisk serie som bjuder på en kombination av matlagning och resor. Vi får följa med programledarna Mark Labrooy, Darren Robertson och Andy Allen när dom reser genom Australien för att få inspiration till nya menyer för deras gemensamma restaurang. Kommer på Godare i juni!

Vaniljcookies med kristyr

I detta avsnitt lagar bakdrottning Andréa Brändström vaniljcookies med kristyr. Recept hittar ni här!

Travel, Cook, Repeat with Curtis Stone

Travel, Cook, Repeat with Curtis Stone

Följ med stjärnkocken Curtis Stone på hans jakt efter nya smaker över hela världen. Som tidigare resulterar hans inspiration till fantastiska rätter.

Veganskt på grillen

Gustav Johansson är snart tillbaka med en rykande färsk säsong på Godare. Vi kommer under 5 nya avsnitt få inspireras av Gustav när han fortsätter att guida oss igenom den veganska matkulturen.

Fajitas och kycklinggryta

I detta avsnittet gör Markiz en kycklingfajitas och en mustig kycklinggryta. Recept hittar ni här!

Sött på grillen

I det här avsnittet inspirerar Per Ehrlund och bakdrottning Andréa Brändström dig hur man grillar en rosmarinrökt upside down-kaka med äpple. Recept hittar ni här!

Vodka Pasta

I första avsnittet av Filip Poon gör han sin version av vodkapasta. Recept hittar ni här!

Blondie med vit choklad cremeux och lemoncurd

I detta avsnitt lagar Andréa Brändström en härlig blondie med vit choklad cremeux och lemoncurd. Recept hittar ni här!

Grilla grönt

I det här avsnittet inspirerar Per Ehrlund och gästkocken Alexandra Zazzi dig hur man grillar morots- och halloumibiffar, blomkål, rädissallad och sås. Recept hittar ni här!

Water Heart Food

Palisa Andersons barndomsminnen kring Thailändsk mat väcks till liv när hon besöker spännande profiler från Australiens kulinariska värld. Trots olika bakgrunder är mathistorierna liknelsen slående lika – mer än hon först anade.

Jimmy Shu’s Taste of The Territory

Kändiskocken Jimmy Shu ger sig ut på en kulinariska resa genom norra territoriet i Australien för att pröva lokala råvaror och spännande gatumat. Längs med vägen bekantas han också med områdets mest fascinerade matkreatörer.

Tigerrulltårta

Super proffset Andréa Brändström är tillbaka i ny säsong av Festligare Fika! I detta avsnitt lagar hon tigerrulltårta med chokladganache, chokladgrädde och hallon.

Filip Poon

I denna serie får vi inspireras av matkreatören Filip Poon där han lagar rätter som är perfekta när man letar efter något extra gott! Premiär i April.

Il Podino

Il Podino

Kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg reser runt mellan Italiens regioner på jakt efter det genuina och lokala köket. Humor, fakta, tips och tricks blandas i en programserie som väcker reslusten och kittlar såväl smaklökarna som smilgroparna. Kommer snart på Godare!

Festligare Fika säsong 3

Lär dig kreativ bakning med superproffset Andréa Brändström! Premiär i April.

Grillad kyckling och ananas på rotisserie

Matinovatören Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer. I detta avsnitt gör Per grillad kyckling på rotisserie tillsammans med en rotfruktsgratäng och grillad ananas. Recept hittar ni här!

Markiz säsong 2

Ny säsong med Markiz Tainton! I dessa nya avsnitt kommer Markiz att bjuda er på nya underbara recept och fler tips till hemmaköken.

Grill O’ Clock

Matinovatören Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer! Med glimten i ögat inspirerar Per med sina genuina kunskaper i grillandets konst. Missa inte Grill O’Clock i Mars.

Smash burger

I detta avsnittet av Grill O’Clock gör Per Ehrlund smash burger med cheddarost, picklad rödlök, milda lökringar och saltgurka. Recept hittar ni här!

Lax på grillen

I detta avsnittet av Grill O’Clock lagar Per Ehrlund tre varianter av lax med grillad tomat och spetskål. Ett avsnitt fullt med tips till alla grillers där ute. Recepten hittar ni här.

Världens Smaker med Sofia: Rödspätta i saffranssås

I detta härliga avsnitt lagar Sofia Henriksson rödspätta i saffranssås tillsammans med smörslungad potatis. Recept hittar ni här!

Luke Nguyen’s Street Food Asia

I denna serie får vi följa med Luke Nguyen på ett äventyr längs med Asiens gator. Han är på jakt efter de bästa matstånden i Saigon, Bangkok och Kuala Lumpur och lär känna lokalbefolkningen och dess gatumat.

A Taste Of Italy

Programledaren och kocken Nisha Katona reser till mindre och okända delar av Italien för att utforska olika tolkningar av pizzor och pastarätter.
I denna serie är ingredienserna historia, arkitektur, vackra landskap och den fantastiska maten som Nisha lagar längs med resan.

Markiz Tainton: Lyxiga tapas

I det här avsnittet inspirerar Markiz Tainton dig hur man gör lyxiga och enkla tapas! Recept hittar ni här.

Världens Smaker med Sofia Henriksson

I detta avsnittet gör Sofia mexikanska enchiladas tillsammans med tomatsalsa och guacamole. Recept hittar ni här!

Wild Harvest

I denna serie får vi följa med programledaren Les Stroud på jakten efter råvaror som växer vilt i naturen och som sen sätts ihop till en fängslande trerätters meny. Premiär på Godare i Februari!

Taste

Det kokar bokstavligen i Atlanta. I denna serie får ni följa med på en resa genom stadens kulinariska landskap och träffa kockarna som gör allt och lite till för att briljera.

Emilie Nereng

Emilie Nereng

Följ med hem till en av Norges mest populära matprofiler Emilie Nereng där hon tillagar näringsrika måltider!

Världens smaker med Sofia Henriksson

Sofia Henriksson vann Sveriges Mästerkock 2020 och arbetar idag som matkreatör. Hennes matinspiration kommer från världens alla hörn och det ska vara färgstarkt, smakrikt och lättlagat. Premiär 10. Januari!

Asia Unplated Säsong 2

I Asia Unplated får vi följa med Diana Chan på en spännande resa genom det asiatiska köket. Ett nytt land i varje avsnitt där hon djupdyker i både traditionella och moderna rätter. Enkla rätter som kan inspirera i hemmaköken.

Ainsley´s Mediterranean Kitchen

Ainsley Harriott reser runt i världen för att visa på att Medelhavet har mer att erbjuda än bara semesterparadis. I tio nya avsnitt visar han sina egna recept från sitt utekök. Kommer i januari!

Festligare Fika jultårta

I detta härliga avsnitt av Festligare Fika bakar Andrea Brändström en fantastisk jultårta med pepparkaka, lingon och kola!

Mack SM 2020

Utmaningen i Mack SM är att skapa Sveriges bästa lunchmacka. Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen.

Toppen av Danmark

Följ med Sune & Kennie när dom reser till nord Jylland i vår nya serie ”Toppen av Danmark” som har premiär i November.

The Perfect serve

I serien The Perfect Serve träffar vi tre kvinnliga stjärnkockar som förbereder sig för att servera på Australiens största tennis arrangemang.

Ny säsong av Festligare Fika

Lär dig kreativ bakning med Andrea Brändström! I den nya säsongen av Festligare Fika kan alla hitta recept som passar dem, allt från nybörjaren till den som vill utmana sig i sin bakning.

Mack SM del 1

Del 1 av Mack SM final! Utmaningen i Mack SM är att skapa Sveriges bästa lunchmacka. Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen

Field Trip Säsong 2

Curtis Stone, kock på Michelin-krogen Maude i Beverly Hills, besöker olika länder för att finna matinspiration. Han besöker bland annat Roms bästa slaktare, dyker efter hummer i Australien och inspireras av djungeln på Hawaii.

Michela’s Tuscan Kitchen

Den ultimata guiden till det italienska köket! I tio avsnitt tar den karismatiska kocken Michela Chiappa oss till några av de bästa foodie-destinationerna i Italien.

Rick Stein’s Long Wekeends

I denna serie får vi följa med Rick Stein när han ger sig ut på långhelg för att leta efter den bästa maten, dryckerna, recepten, restaurangerna, marknaderna, barerna och kaféerna.

Rick Stein’s Road to Mexico

År 1968 reste Rick Stein längs Stillahavskusten och över den mexikanska gränsen. 50 år senare reser han från San Francisco till Mexiko och njuter av unika måltider och möten med passionerade kockar.

Rachel Khoo´s Kitchen Notebook

Följ med på en färgglad resa genom några av Europas mest spännande städer. Efter varje resa åker Rachel hem till London för att prova nya recept hon har inspirerats av under resan.

Simply Italian med Michela Chiappa

Michela Chiappa växte upp i Wales, men kommer ursprungligen från en stor italiensk familj. Michaela och hennes systrar lagar traditionella italienska rätter och pasta med inspiration från barndomen.

Den perfekta söndagsbrunch

Med vardagen kommer också helgerna tillbaks efter ledigheten, och då förtjänar du en riktigt lyxig och god brunch. Här får du recept på både veganska raggmunkar, vegansk bacon och något så otippat som vegansk äggröra!

Rick Stein´s India

Rick Stein från BBC reser på en spektakulär resa genom Indien på jakt efter inspiration för nya recept och den perfekta curryn.

Brownie med hallonmousse, chokladfluff och maränger

Älskade, goda, lyxiga brownies! I det här avsnittet av Festligare Fika med Andréa Brändström visar hon en tunnare variant av brownies med chokladfluff, hallonmousse och maränger.

Ny säsong Vegansk husmanskost

Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott släppte i 2019 kokboken Vegansk Husmanskost. Boken blev en TV-serie i åtta avsnitt på Godare som sändes under våren, och nu kommer uppföljningen här på Godare!

20 years with the Naked Chef

Jamie Oliver är idag en av världens största kockar. Han har givit ut över 20 kokböcker och har drygt 5000 anställda. Vi är otroligt stolta och glada över att få visa dokumentären om Jamies succéresa.

Field Trip

Curtis Stone, kock på Michelin-krogen Maude i Beverly Hills, besöker olika länder för att finna matinspiration. Han besöker bland annat Roms bästa slaktare, dyker efter hummer i Australien och inspireras av djungeln på Hawaii. Kommer!

Two Hairy Bikers Comfort Food

15 avsnitt med kockarna David Myers och Simon King. Simon och David lagar mat i stora lass, såväl anrättningar som imponerar på gäster som rätter som mättar hela familjen.

Cook like an Italian with Silvia Colloca

Om du vill lära dig att laga äkta italiensk mat men saknar den nedärvda kunskapen, misströsta inte. Silvia Colloca delar med sig av sin kunskap.

Sommargott

Mattias Larrson och Cecilia H. Larsson lagar rätter med härliga sommarsmaker. Smaker att längta efter året runt. Kockparet visar hur du gör fröknäckebröd, bakad torskrygg och dessert med hallon och basilika.

Two Hairy Bikers´ Northern Exposure

BBC-kockarna David Myers och Simon King reser norrut, från Tyskland till norra Sverige genom Polen, Baltikum och Ryssland.

Två recept på Färskpotatis med kökschef Frida Nilsson

När det kommer till klassiker som kännetecknar svensk sommarmat är det få saker som lever upp så mycket till den som färskpotatisen gör. Att koka den med mycket salt, dill och en rejäl klick smör är en tidlös klassiker. Men vad mer kan man göra med den? 

 

Nigella på Godare

Nigella Lawson är tillbaka med en serie fullpackad med enkla recept fulla av sammansatta smaker.

Two Greedy Italians

Ny serie på Godare! Antonio och Gennaro är tillbaka i Italien på jakt efter den sorts mat de brukade äta under sin italienska barndom.

Far Flung with Gary Mehigan

Far Flung with Gary Mehigan

I denna matserie får vi följa med den mycket populära Masterchef Australia domaren och kocken Gary Mehigan när han reser genom Asien. I 6 avsnitt inspirerar Gary publiken när han utforskar sin tvilling passion för god mat och snabba cyklar.

Jamie Oliver – Keep Cooking and Carry on

Jamie Oliver inspirerar genom fantastiska recept, tips och tricks. Speciellt anpassat efter den annorlunda tid vi befinner oss i. 20 helt nya avsnitt kommer!

Dripcake med choklad och saltkola

Andrea Brändström viser hur man bakar en snygg dripcake med choklad, saltkola, karamelliserade popcorn och marängsmörkräm med vanilj.

Citron- och halloncupcakes

Lär dig kreativ bakning med Andrea Brändström. I det här avsnittet lagar hon citron- och halloncupcake toppad med marängsmörkräm och vit chocklad.

Festligare Fika med Andrea

I den nya TV-serien med Andrea Brändström kan alla hitta recept som passar dem, allt från nybörjaren till den som vill utmana sig i sin bakning!

Det nynordiska köket

Häng med kökschef Frida Nilsson in i köket för att laga maträtter där nynordisk matlagning är i fokus. Få inspiration och tips hur du ska tänka kring säsongsbaserade råvaror och nordisk matlagningsteknik. Kommer i sommar!

Garanterat Gott

Här kommer ni få hänga med kocken och kokboksförfattaren, Mattias Larsson och hans fru, bakbloggaren och bakboksförfattaren, Cecilia Hagerling Larsson. Välkommen in i deras kök på Rådmansö där de bjuder på helgens goda meny. Kommer i sommar. Se tv.nu for tider.

Årets kock 2020

Följ med på den spännande vägen när Sveriges bästa kock koras i SM i professionell matlagning. Vi träffar juryn bakom Årets Kock och får följa med på kvaltävlingen när 24 kockar ska göra upp om 8 finalplatser i Årets Kock.

Donal´s Asian Baking Adventure

I denna serie om 10 avsnitt får vi följa den Irländska kocken och författaren Donald Skehan när han utforskar kulturen kring bakning i Asien. Från glitter och glamour i Hong Kong och Tokyo till gatumarknader och hippstercaféer i Melaka och Macau.

A Cook Abroad

I denna härliga BBC-serie får vi träffa dom 6 mest populäraste TV-kockarna i Storbritannien som reser runt i världen och upptäcker nya matkulturer.

The Wine Show

Vinprogram med Matthew Rhys, Matthew Goode, Dominic West, James Purefoy och vin-expert Joe Fattorini. 3 säsonger och 21 timmar är klare till dig.

Anjum Anands Spice Stories

Anjum Anand reser från London till den Australiensiska landsbygden. Vi får i denna serie följa när hon inspireras att laga indisk mat mer modernt och hälsosammare.

Andy and Ben Eat Australia

Andy och Ben Milbourne tar oss med på 15 avsnitt från deras matresa i Australien. Kommer i juni här på Godare.

James Martin´s Islands To Highlands

Kocken och programmledaren James Martin åker på en kulinarisk resa genom Storbritanien tillsammans med kockkollegan Galton Blackistion. Vi får uppleva allt från att dom dyker med sälar till kreativa färdmedel för att transporteras runt öarna. Kommer i juni!

Avsnitt 2 – Matsvinn!

Klimatforskaren Victoria Voss tar hjälp av kocken Tom Victor Gausdal att ta tillvara på matsvinnet. #Victor&Victoria

En Godare TV-kanal!

Godare är en tv-kanal för foodies i alla åldrar. Här kommer internationella och nya svenska matprogram att inspirera kök över hela landet.

Tareq Taylors Nordic Cookery

Den svenske kocken Tareq Taylor ger sig iväg på en kulinarisk resa genom Skandinavien och tillagar mat från alla dess länder.

Avsnitt 1: Falafel

Pierre gör en utflykt till några av sina favoriter från Malmös falafel-scen och hälsar på hos Falafel by Youssif för prisvinnande falafel gjord med kärlek, äter en förädlad falafelsallad hos Falafel & Burgers samt gör ett besök hos Mutantur för att ta en tugga på Malmös dyraste falafel med tryffel.

Köttbullar med gräddsås och hasselbackspotatis

Vad är väl svenskare än köttbullar med hasselbackspotatis? Sveriges nationalrätt har blivit känd runt om i världen. Men går den att veganisera? Utan tvekan! Med formbar färs och havregrädden i högsta hugg visar Gustav hur du får till perfekta, studsiga veganska köttbullar och frasig potatis.

Macao Gourmet with Justine Schofield

Kocken Justine Schofield från Australien reser till Macao för att fördjupa sig i regionens rika kultur och mathistoria. Här utforskar Justine såväl den traditionella som den moderna matkulturen.

Rachel Khoo’s Swedish Kitchen

Mästerkocken Rachel Khoo har lämnat England för att bosätta sig i Stockholm. Hennes mål är att utforska Sveriges rika matkultur. Hon tar med sig tittarna på en smakresa från Göteborgs berömda skaldjur till landsbygden som är fyllt av historiska recept.

Gatumat & Gourmet: Malmö

Matbloggaren Pierre Orsander tar med sig tittarna på en upptäcktsresa genom Malmö för att uppleva staden utifrån ett street food- och gourmetperspektiv. På menyn finns bland annat ostiga mackor, oklassisk råbiff, glassiga glassar och innovativ sushi.

Luke Nguyen´s Food Trail

Luke Nguyen tar oss med på en resa till Sydney där han började sin karriär innan han flyttade till Saigon och senare till Hong Kong.

Vegansk husmanskost

Vad är egentligen vegansk husmanskonst? Består inte husmanskost bara av kött, smör och grädde? Kocken och matbloggaren Gustav Johansson sitter på alla svar – och framför allt recepten i sitt alldeles egna tv-program.

Victor & Victoria

Forskaren och författaren Victoria Voss forskar kring hälsosam och hållbar kosthållning. Hon har även en bakgrund som forskningskoordinator för stiftelsen EAT som grundades av Gunhild Stordalen. Kokk i serien är norska Tom Victor Gausdal.

Ainsley´s Caribbean Kitchen

En splitter ny serie med legenden Ainsley Harriot. Serien är i 10 avsnitt, och vi kommer att åka till Jamaica, Trinidad & Tobago, Grenada, Barbados, St Lucia, Dominica och Antigua. Kommer i maj!

Around the World with Manu

Manu Feildel har under hela sitt liv drömt om att resa världen runt som i Jules Vernes ”Jorden runt på 80 dagar” Här får vi inspireras när han lagar mat med en begränsad budget.

Uppdrag mat med Mauri

Mauri Hermundsson kan inte så mycket om mat, men han vill lära sig. Följ med på en resa tillsammans med en av Sveriges mest folkkära matprofiler genom en värld fyllt av mat, från alla perspektiv – i alla miljöer.

Sara’s Australia Unveiled

Följ med kocken Sara La Fountain på en resa genom Australien. Hon utforskar landets rika kulinariska utbud där både människan, kultur och unika råvaror är i fokus.

Luke Nguyen’s Railway Vietnam

Luke Nguyen tar med sig tittarna på en tågresa genom Vietnam. Han kombinerar sin stora kärlek till mat, tåg och det vietnamesiska folket i programmet vilket ger en spännande inblick i landets kultur och mattraditioner.

Field Trip with Curtis Stone

I det här programmet får vi följa Curtis Stone när han bland annat reser till Australien, Italien och Spanien. Där hämtar han inspiration som sedan hamnar på menyn i restaurangen i Beverly Hills.

Two Hairy Bikers Ride Route 66

Den första etappen av Davids och Simons Route 66-äventyr börjar i Chicago och avslutas i Saint Louis.

Hidden Restaurants med Michel Roux Jr

Michel upptäcker fantastisk mat på en liten strandbar, i en fraktcontainer – och i ett av världens största trädhus.

Asia Unplated with Diana Chan

Diana Chan tar med sig tittarna på en spännande resa genom det asiatiska köket. Här utforskar hon allt ifrån indisk korma till koreansk kimchi och skapar moderna varianter av traditionella rätter.

This is Mexico

Följ med på ett kulinariskt äventyr i Mexiko. Gerardo Lopez tar oss med på en resa genom mexikansk tradition, kultur och kokkonst.

Justine’s Flavours of Fuji

Justine Schofield reser till Japan för att lära sig traditionella matlagningstekniker och metoder. Hon utforskar landets fräscha råvaror och skapar nya recept som är inspirerade av hennes resor.

Cook like an Italian

Silvia Colloca känner sig sällan så italiensk som i sitt eget kök. I den här serien delar hon med sig av sin brinnande kärlek till hemlagad italiensk mat samt av recept som har gått i arv från generation till generation.

Nadiya´s Food Adventure

Nadiya Hussein kommer på Godare i maj med sin nyaste matserie från BBC Two. Hon lagar sina favoritmåltider till sin familj tillsammans med olika kockar.

James Martin´s American Adventure

Vi följer med den kända brittiska kocken James Martin på en smakfull och spännande resa. Den här gången reser han genom USA.

Parveen’s Indian Kitchen

Parveens Indian Kitchen, 10 x 60 minuter från 2019. Se ”krydd-drottningen” här på Godare.

Brent Owens Unwraps Mauritius

«Mauritius skapades först, och därefter himlen; och himlen gjordes som kopia av Mauritius».  Mark Twain. I 10 delar får vi uppleva en liten bit av himlen genom Masterchef Australia-vinnaren Brent Owens upplevelser och matlagning.

Wine, Dine & Stein

Ny serie for alla mat-, rese- och vinälskare här på Godare! Vi följer bröderna Jack och Charlie Stein på en resa genom Cape Town med spektakulära landskap, fantastiska vingårdar och överdådig mat.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Läs mer